1. Anasayfa
  2. Mental Sağlık
  3. Stresli Olmanın Vücuda Etkileri

Stresli Olmanın Vücuda Etkileri

Sifali Yasam Sifali Yasam -

- 4 dk okuma süresi
92 0
Stres

Stresli Olmanın Vücuda Zararları

Günümüzde hemen hemen bütün hastalıkların gelişiminde stresin önemli bir rol oynadığını bilmekteyiz. Stresli olunan zamanlarda bireylerin fizyoloji olarak vücutlarında birçok farklı olayın meydana geldiği bilinir. Bu olaylar arasında kalp atışlarının hızlanması en çok karşılaşılan durumdur. Stresin doğrudan kalbi etkilediği günümüzde uzman doktorlar tarafından vurgulanan detaylar arasında bulunuyor.

Bunun yanı sıra stresin kalbi yorduğu da gene uzmanlar tarafından vurgulanan bir diğer önemli husustur. Dolayısıyla stres kalbin düşmanıdır, demek yanlış olmayacaktır. Stresli olmak aynı zamanda günümüzde anksiyete oluşumunu da tetiklemektedir. Kaygı seviyesini artırıcı etkisinin olduğu bilinmekle beraber stresin depresyonu tetiklediği de günümüzde psikologlar tarafından dile getirilen konular arasında yer alıyor.

Stres Saç Sağlığını %100 Orada Etkiliyor

Stresin insan vücudunda en büyük tahribata yol açtığı bölge saçlardır. Saçlar strese bağlı olarak dökülebilir ve bu döküntüler sonucunda kişilerin saç köklerinde ciddi düzeyde açılmalar meydana gelebilir. Bu etki- tepki olayı günümüzde bilimsel olarak açıklanmış ve kanıtlanmıştır. Dolayısıyla günümüzde strese bağlı saç döküntüleri için özel şampuanlar raflarda yerini almıştır.

Strese bağlı saç döküntüleri günümüzde kelliğe kadar sebep olabilen bir fizyolojik döngüdür. Bu sebepten ötürü strese bağlı saç döküntüsü problemleri yaşıyorsanız vitamin ve biotin takviyesi almak bu süreçte son derece önemlidir. Aksi durumda saç döküntünüz strese bağlı olarak daha fazla artış gösterecek ve zaman içinde kökten kopmalar meydana gelecektir.

Sivilce ve Siyah Nokta Oluşumunu Stres Tetikliyor

Stresin günümüzde bilenen bir başka zararı da kişilerin özgüven problemleri yaşamasına sebep olan sivilce ve akne oluşumunu tetiklemesidir. Stres anında kişilerin hormonlarında dengesizleşme yaşanır. Bu durumda vücudun daha hızlı bir şekilde yağ ve sebum salgılamasına sebep olur. Strese bağlı olarak yağ ve sebum dengesindeki bozulmalar doğrudan yüz bölgesinde akne ve sivilce oluşumunu sağlıyor.

Aynı zamanda gene bu süreçte kişilerin yüzünde kaşıntı yaşanabilir. Strese bağlı kaşıntı genellikle sivilceyle beraber kendini gösterir. Kişinin yüz bölgesinde, ayak bölgesinde ve sırt bölgesinde strese bağlı kaşıntılar sivilcelerle birlikte gerçekleşebilir.

Stres Cinsel Bozuklukları Tetikliyor

Kaliteli ve aktif bir yaşam için bireylerin cinsel hayatının kaliteli olması önemlidir. Günümüzde bireyler stresli oldukları zamanlarda cinsel bozukluklarla karşı karşıya kalabiliyorlar. Özellikle bu durum erkeklerde erken boşalma ve erekte olamama problemlerinin en çok bilinen faktörleri arasında bulunuyor. Uzmanlara göre stresin cinsel problemler üzerinde %27 oranında bir etkisinin olduğu biliniyor. Dolayısıyla bu süreçte cinsel bozuklukların tedavisinde stresin tedavi edilmesi sorunların ortadan kalkmasını etkileyecektir.

Stres ve Kanser İlişkisi

Bilimsel olarak kanıtlanmamış olsa da günümüzde stres ile kanserin bir ilişkisinin olduğu teorik anlamda kabul edilmektedir. Stresin vücutta kanser hücresi oluşumunu tetiklediği ve yeni kanser hücrelerinin oluşumunu artırdığı bazı uzmanlar tarafından teorik olarak ortaya atılmıştır.

İlgili Yazılar