Mide İltihabına İyi Gelen Bitkiler ?,Mide İltihabı Nasıl Geçer ?
Mide iltihabı hastalıkları, bir öteki ismiyle halk içinde mide gribi (Gastrit) olarak bilinmektedir. Bakteri yada viral yolla bulaşabilen bu rahatsızlıklar, mide ve ince bağırsak içinde iltihaplanma yaratır. Bununla birlikte bakteriler bulaşıcı bir hal alır ve yayılması oldukca daha acele sağlanır. Emareler genel anlamda ilk 12 ila 48 saat içinde kendisini gösterir. En net görülen emareleri ise;
Gastrit,Mide İltihabı Belirtileri Nelerdir ?
- Midede ağrı
- Bulantı hissi
- Ağıza akan ekşi su
- İshal
- Mide krampları
- İstifra (kusma)
- Ateşlenme ve baş ağrıları
- Vücut ağrıları
- Titreme
- Cilt kuruluğu
- Ağız kuruluğu
Bu hastalıkların en net göstergesi konumunda yer almıştır. Mide iltihabı bağışıklık sisteminin zayıflaması ile kendisini ortaya çıkartır. Kusma ile sıvı kaybının oluşması sağlanır ve bu yüzden elektrolit düzeyi tamamen bozulur. Mide iltihabı söz mevzusu olduğunda ise hastanın kucak kucak su tüketmesi ve dinlenilmesi önerilmektedir.
Mide Ülseri Nedir,Niçin Olur ?
Tıbbi adıyla gastrit şu demek oluyor ki mide iltihabı midemizin iltihaplanması sonucu oluşur.Midenizde devamlı sorun ve gaz hali mevcutken patlayacakmış şeklinde hissedersiniz.Bu durum ruh moralinizin bozulmasına ve depresyona girmenizede yol açabilir aman dikkat aşağıdaki önerileri okuyarak yada bir iç hastalıkları doktoruna giderek bu hastalıktan kurtabilirsiniz.
Gastrit Meydana getiren Yiyecekler ve Stress
Kola:Kola içindeki asit ve birden fazla karışımın etken maddelerinin yol açmış olduğu gaz sebebiyle vücudunuza ve midenize en oldukca zarar veren içeceklerin önderlik yapar.Koladan ve asitli içeceklerden uzak durmalısınız.
Alkol ve Sigara:Alkol ve sigarada birçok hastalığa yol açmış olduğu şeklinde mide iltihaplanmasına niçin olmaktadır.Bunlardan uzak durmalısınız.Heleki bira içindeki maya yardımıyla gastrite yol açan en zararı olan içeceklerin başlangıcında gelmektedir.
Sorun Stress,Depresyon:Tüm hastalıkların başı moral bozukluğu,üzüntü,sorun ve stress olduğu şeklinde midemizinde baş düşmanıdır.Mide oldukca duyarlı bir organ olduğundan sıkıntıdan ve üzüntüden oldukca acele etkilenir ve hastalanır.Sıkıntıdan stressten birazcık korunmak için iş aralarında yada vaktiniz olduğunda kendi sevdiğiniz bir işle uğraşmak sizi rahatlatacaktır.Mesela fotoğraf çizmek,oyun oynamak,kitap okumak,müzik dinlemek şeklinde uğraşlar kafanızı dağıtmanızı destek olabilirler.
Asitli Yiyecekler:Portakal,limon,turşu,şirke:İçerdikleri asitler sebebiyle mide zarına zarar veren ve iltihaplanması elde eden bu yiyeceklerden uzak durmalısınız.
Yağlı Yiyecekler:Mideniz yağlı ve ağır yiyecekleri öğütmekte ve sindirmekte güçlük çekmektedir.Bu yüzden kızartma,fast food yiyecekler,bolca yağlı yiyeceklerden uzak durmalı sebzeli hafifçe yiyecekler tüketmelisiniz.Haşlama sebzeler hafifçe bir öğünle yiyerek midenizi rahatlatabilirsiniz.
Gastritte Kaçınılacak Yiyecekler
Kaçınılacak Sebzeler
- Pişmeden soğan
- Lahana
- Brokoli
Kaçınılacak Meyveler
- Olgunlaşmamış ham meyveler
- Kabuklu kuru yemişler
- Asitli meyveler Limon,portakal,greyfurt,mandalina,domates bunlarda içinde bulundurdukları asit yüzünden gastrite niçin olmaktadır.
Sert Tahıllar :buğday,pirinç şeklinde yiyecekleri mide acele öğütemediği için kaçınılması gerekir.
Kafeinli Ve Gazlı İçecekler:Kola,gazoz,asitli portakal suyu,alkol,sigara,nescafe,kahve,
Yağlı Abur Cuburlar:Browni,yağlı kurabiyeler,mısır cipsi,patates cipsi
bu tarz şeyleri yemez sıhhatli beslenirseniz gastritiniz hafifleyecektir.Aşağıdaki yöntemlerlede gastritiniz tamamen geçecektir.

Korunmasız Cinsel İlişki:Giardia Lamblia adlı bazı parazit bakteriler anal bölgeden (makat) cinsel ilişki sonrasında taşıyıcı kişiden bulaşarak mide iltihabına yol açabilir.
Mide İltihabına İyi Gelen Bitkisel Tavsiyeler!
Tuz, mide iltihabıyla oluşan kusma ve ishal hastalığını önlemek açısından oldukca faydalıdır. Su kaybını önler ve bir elektrolit olan soydumu ortaya çıkartır. Bu aşamada ise enfeksiyon ile savaşım sağlanır. Karışımın hazırlanması için;
- 1 çay kaşığı tuz, 1 litre su içine eklenmiş olur.
- İçerisine 2 yiyecek kaşığı şeker eklenmiş olur.
- Bu karışım günde birkaç kez olmak suretiyle tüketilir.
- Zencefil, anti bakteriyel tesiri ile kendisini ön plana çıkartmaktadır. Mide enfeksiyonunu önleme mevzusunda cazip çözümler sunan bu karışım, hem de irin oluşumuna yol açan bakterilerin de kısa sürede vücuttan atılmasını sağlar. Ek olarak ishal, bulantı, kusma ve krampların sıklığını da tamamen kaldırır.
- 1 çay kaşığı kıyılmış taze zencefil, 1 bardak kaynar su içine eklenmelidir. Daha sonrasında kapağı kapatılarak 10 yada 15 dakika kadar beklenme süreci verilir. İçerisine son olarak bal eklenmiş olur ve yavaşça tüketilir.
- Gün içinde bir parça taze zencefil de çiğneyebilirsiniz.
- Yüksek gerilim hastaları kesinlikle bu karışımı kullanmamalıdır. Zencefil, tansiyonu tetikleyen bir besin maddesidir.
Elma Sirkesi, mide iltihabını tedavi etme amacıyla üretilmiş en iyi ürünlerden bir tanesidir. Mide astarında yer edinen pH kıymetini yükselten elma sirkesi, hem de zararı olan toksinlerin vücuttan atılmasına da olanak tanır. Pektin açısından varlıklı içinde ne olduğu ile birlikte mide tahrişini tamamen ortadan kaldırır. Karın ağrısı, bulantı ve kusmayı hafifletir. Ek olarak gaz oluşumunu ortadan kaldırır.
1 çay kaşığı organik elma sirkesini, bir bardak sıcak su içine ilave edin. Yiyeceklerden 30 dakika öncesinde tüketmekte yarar var. Tertipli kullanımı ile birlikte iltihabın iyileşme sürecini sağlar.
1 çay kaşığı naturel elma sirkesini, bir bardak naturel üzüm suyu ile karıştırabilirsiniz. Bu da günde 2 kez kullanımla birlikte mide iltihabını atmanıza destek sunar.
Gastrite umar patates:Patatesi bigün bekletip içindeki suyu eleyerek nişastasını yiyebilirsiniz.Patatesin içindeki nişaştada mide iltihabını geçirici etkiye haizdir.
Bu tarz şeyleri denediniz ve mide iltihabınız geçmedi.Ve gastrit iyi mi geçer diye düşünüyorsunuz.Ozaman yapacağınız şey oldukca rahat mide iltihabına çözüm kudret narı bitkisini sabahları aç karnına bir kaşık için 10 gün içinde mide iltihabınız kesinlikle geçecektir.Kendimde denediğim için tavsiye ediyorum.
İleride mide iltihabının tekrarlamaması için günde minimum 3 litre su içmelisiniz.Su midenizdeki gazı gastriti söküp alır ve midenizi rahatlatır.
Mide İltihabı ,Gastrit İçin Nefes ve Vücut Egzersizleri
Eğer midenizde gaz var ise ve geçmiyorsa küçük küçük egzersizlerle bunu geçirebilirsiniz.Ilk olarak yiyeceklerden bir saat sonrasında 50 mekik çekmek midenizdeki dolaşımı hızlandıracağı için gaz çıkışı sağlayıp sizleri rahatlatacaktır.
Mekik çektikten sonrasında sırt üstü yatağa yatın ve burundan nefes alarak karnınızın şişmesini sağlayın ondan sonra ağızdan 10 saniye içinde vererek midenizin aşağı indirin. (göbeğinizi içinize çekin) bu doğru nefes taktiğini yiyeceklerden sonrasında 10 dakika uygulayın doğru nefes ile vücudunuzdaki organların daha sıhhatli çalışmasını ve mide rahatlamasını sağlayacaksınız.Yiyeceklerden sonrasında 15 20 dakikalık yürüyüşlerde rahatlamanızı elde edecektir.
Bu yöntemlerle birlikte mide yanması hissini hayatınızdan çıkartabilir, kalıcı bir halde yeni önlemler elde etmiş olabilirsiniz.
Mide İltihabı,Gastrite İlaç
Mide iltihabı ve öteki tüm hastalıklar için uzman bir doktora görünmelisiniz.Kendiniz ilaç içmemelisiniz.Mide iltihabını önlemek için protinum mide koruyucu kullanılabilir fakat yinede bir doktora danışırsanız sizin için iyi olacaktır.Genel olarak Tylenol adlı ilaçta mide iltihabını geçirmek için kullanılmaktadır.
Uyarı !! Her hastalıkta olduğu şeklinde mide ülseri,gastrit yada mide iltihabındada uzman bir iç hastalıkları doktoruna görünmelisiniz.Midenizi ultrasonla yada kamera sokarak izleyecek ve size ona gore ilaç vereceklerdir.Mide iltihabı tedavisi tıbben bu şekildedir.Yukarıdaki tavsiyeler günlük halkın kullandığı ve iyi geldiği söylenen yöntemlerdir.Uygulamak ve uygulamamak kişinin tasavvufundadır.Alerjisini yada bir hastalığı olanlar ona gore duyarlı davranmalıdırlar.Geçmiş olsun,tanrı şifalar versin.